Leef

Het Netwerk

Uit het leven

Ik kom graag in beweging voor onderwerpen die ertoe doen. Zo heb ik geholpen Stichting Present Almere op te richten en heb ik in het bestuur van Compassion Nederland gezeten. Toen ik gevraagd werd Aline Terpstra te helpen een ondersteunend netwerk te zoeken voor een overlever van SRM deed ik ook zo’n stap naar voren. Wel moest ik eerst erg wennen aan de traumatische verhalen die ik hoorde. Ik wilde bevestiging dat het waar was; onder andere hielpen de uitzendingen van Argos me daarbij en gesprekken met goede kennissen. En toen ik ineens dreigmails kreeg, verdween mijn laatste restje twijfel: ook in ons land gebeurt in het verborgene diep onrecht.

Ik vind het een voorrecht iets te mogen betekenen voor overlevers. Telkens raakt het me diep als ik hoor wat hen is aangedaan; voor hen zet ik graag mijn tijd en talenten in.

 

Gerard

nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!