Over ons:

Even voorstellen

‘Friends of Esthers’ – Kerngroep

Om veiligheidsredenen is ervoor gekozen om niet alle leden van ‘Friends of Esthers’ publiek voor te stellen. Maar zodat je een indruk hebt van de gezichten en namen die hierbij horen, stellen hieronder twee leden zich voor.

Aline Terpstra

Aline Terpstra

werkzaam als GZ-psycholoog. In mijn praktijk help ik meerdere cliënten met een achtergrond van satanisch ritueel misbruik. Daarnaast sta ik collega’s bij die andere overlevers helpen. Het gevecht van Esther om los te komen uit de klauwen van de satanische cult waarin zij opgroeide, heeft me diep geraakt. Via ‘Friends of Esthers’ hoop ik dat meer ‘Esthers’ op allerlei manieren geholpen zullen worden in hun titanenstrijd. Daarbij is inzet van vele betrokken en goed geïnfomeerde mensen met een trouw en warm hart , noodzakelijk. 

Gerard van der Schee

emeritus-voorganger en GoedBoos-coach. Boosheid is een emotie die een mens in beweging zet bij (vermeend) onrecht. Toen Aline me vertelde over Esther en ik me verdiepte in achtergronden en publicaties zette mijn verbolgenheid over diep traumatisch misbruik me in beweging om te participeren in ‘Friends of Esthers’, In ons team, bediening en gebed is een gezonde balans tussen bewogenheid met personen (overlevers en wie nog vast zitten in de cult), en diepe verontwaardiging over fout gedrag (alles wat de cult doet om het systeem van SRM in stand te houden). 

Gerard van der Schee

Esther

Ervaringsdeskundige/ overlever van satanisch ritueel misbruik.

Na jaren verwerken en keihard knokken om uit de cult te komen, wil ik mijn ervaring nu inzetten om andere overlevers te helpen. Omdat mijn leven meer in de cult plaatsvond dan in het gewone leven, is ook vaak mijn zienswijze en denkwijze anders dan die van mensen die niet uit de cult komen. Vanuit deze kennis kan ik overlevers die nog in het beginstadia zitten van loskomen beter begrijpen en ik probeer deze kennis dan ook te delen met de mensen om de overlever heen, zodat zij de persoon beter kunnen leren begrijpen. Mijn ervaring is dat met veel liefde en mensen om je heen, de weg naar herstel mogelijk is. Ik wil anderen laten zien dat die hoop echt is, ook voor hen!

 
Witte klaproos
nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!