Leef

Gastgezin overlever

Uit het leven

Sinds een tijdje vangen we een overlever op in ons huis. De eerste echte grote stap naar werkelijke vrijheid die deze persoon heeft gemaakt is een feit en wij mogen er een onderdeel van zijn. Hoe bijzonder is dat!

De eerste dagen was de overgang voor deze persoon heel groot, maar al snel zien we iemand die vrijer wordt, die vrolijker wordt, die een mening durft te geven en start met te leven.

Dat de deuren op slot moeten, digitale spullen in een kluis, sleuteldraaiers niet mogen rondslingeren en je nooit zomaar even weg kunt maakt het wel even wennen in het begin, maar om het proces van vrijheid in werking te zien, is echt gaaf.

Mede door de steun van vele anderen kunnen wij dit doen, kan ze therapie krijgen die nodig is en kunnen we een veilige plek geven. Ik hoop dat er nog vele gezinnen, overlevers die deze stap durven zetten en financiële middelen komen, zodat we nog meer mensen deze vrijheid in mogen helpen stappen.

Yvonne

p.s. de overlever heeft ervoor gekozen dit traject helaas vroegtijdig te beëindigen. (mei 2022)

nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!