Leef

In Nederland en elders

Uit het leven

Bestaat (satanisch) ritueel misbruik echt? Een belangrijke vraag. Hier  volgen hier enkele informatiebronnen over Nederland en elders. Ook op lichtsopsrm.com, …., is hierover het één en ander te vinden. 

Bron: Argos – onderzoeksjournalistiek van VARA/HUMAN met radioprogramma’s/podcasts

Nederland

  • ‘’Sanne Terlingen over ritueel misbruik’’ – Hoe onderzoek je een verhaal dat jezelf niet wil geloven? Argos-redacteur Sanne Terlingen vertelt over een jaar lang onderzoek naar ritueel misbruik.

 

Australië – ‘’We moeten onze ogen openen voor ritueel misbruik’’; interview met criminoloog Michael Salter. Hij deed vijftien jaar onderzoek naar georganiseerd seksueel misbruik. Hiervoor interviewde hij vijftig (inmiddels) volwassen slachtoffers en zestig deskundigen die met hen werken, waaronder psychologen, psychiaters en medewerkers van de kinderbescherming

Duitsland – ‘’Geen twijfel over dat ritueel, georganiseerd misbruik bestaat’’. Interview met Johannes-Wilhelm Rörig, jurist en voormalig topambtenaar op het Ministerie voor Gezinszaken en rechter en sinds 2011 Duits Nationaal Commissaris tegen Kindermisbruik.

Bron: Zembla – onderzoeksjournalistiek van BNN/VARA met tv-uitzendingen

België – De X-dossiers (deel 1 en deel 2) – over netwerken rond Dutroux en Nihoul, gesprek met onderzoeksteam en slachtoffer Regina Louf en met leden van het onderzoeksteam.

 

nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!