Leef

Netwerkvrienden

Uit het leven

Een overlever van satanisch ritueel misbruik die nog in het cult netwerk gevangen zit, heeft een sterke groep mensen om zich heen nodig. Mensen die praktisch en met gebed kunnen ondersteunen. Hierbij kun je denken aan het meerijden van werk naar huis, op moeilijke avonden op bezoek gaan en meebidden op cultnachten; maar denk ook aan praktische zaken zoals het repareren van kapotte camera’s of andere dingen. We zoeken mensen die volhouden en niet opgeven; die (steeds meer willen leren) begrijpen welke enorme gevechten de overlever moet leveren en dat momenten van terugval hierin vrijwel onvermijdelijk zijn. Mensen die liefdevol, betrokken en trouw zijn. Wij zoeken volwassenen met voldoende eigen emotionele volwassenheid om met de diepe gebrokenheid van de overlever om te kunnen gaan; volwassenen die een leven leiden vanuit een levende relatie met Jezus Christus. Het gaat (na een wederzijdse proefperiode) om een langdurig commitment, denk aan 5 jaar of langer.

Wat vragen wij?

  • Volwassen mensen die willen leren van anderen en niet bang zijn om aangesproken te worden op fouten.
  • Mensen die hun tijd en aandacht en liefde willen geven voor een ander, zonder er iets voor terug te verlangen. Een beetje tijd (maar wel op structurele basis) is al genoeg.
  • Mensen die een long time commitment willen aangaan met een overlever, eventueel inclusief zijn of haar gezin.

Wat bieden wij?

  • Ondersteuning in de vorm van kennisoverdracht (cursus en meetings) en begeleiding
  • Ondersteuning in gebed in verbinding met een netwerk (van o.a. andere helpers).
  • Vreugde nauw betrokken te zijn bij het herstelproces van een kind van God; een mens in al zijn aspecten te mogen leren kennen: de intense pijn en verwondingen, maar ook de leuke en mooie kanten en om die laatste te zien opbloeien. 
  • Onkostenvergoeding, als dat nodig is.

Als je vragen hebt, schroom niet om je aan te melden. Wanneer we je uitnodigen voor een informatieavond kun je al je vragen stellen.

nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!