Leef

Slapende angst?

Als kind zag ik vaak mensen opkijken. Hun wenkbrauwen gingen omhoog, ze keken om naar degene met wie ze bijvoorbeeld in de auto zaten en ze verdwenen uit het zicht. Ze konden zien dat ik met een naakt bovenlijf achterin de auto zat midden in de winter met een man aan het stuur die qua leeftijd onmogelijk mijn vader kon zijn. Het was gezien, het was raar gevonden en daar stopte een opmerkelijke gedachte in iemands hoofd…. of niet?

Uit het leven

Toen ik een lichamelijk onderzoek had gehad als 12 jarig meisje waarin de gynaecoloog had bevestigd dat ik seksueel misbruikt was en meerdere keren was bevallen, durfde ik een aangifte aan. Tijdens de aangifte werd het lichamelijk onderzoek niet ontkend, maar er was geen verslaglegging van. Er was dus geen bewijs. Waar is de arts die dit onderzoek heeft gedaan? Is hij me vergeten of is hij bedreigd?

De moeder van een vriendinnetje van school merkte op dat ik vragen stelde over het feit dat ze elke dag een kopje thee met een koekje dronk met haar dochter, zodra ze uit school kwam. Ik vond het erg gezellig, maar ook erg raar. We hadden een kort gesprekje waarin ik aangaf dat ik deze momenten uit school niet had, maar meestal aan het werk moest. Er moest tenslotte iemand eten koken en het huis schoonmaken. Ze zei er verder niets van, maar ik werd niet meer uitgenodigd bij hun thuis om te komen spelen. Was ze bang voor me of bang om de wereld achter mijn verhaal te weten?

De gymdocent die mij altijd met blauwe plekken zag en steeds opnieuw een briefje aannam met een reden waarom niet mee kon gymen heeft nooit vragen gesteld. Vond hij het raar dat ik altijd zo bont en blauw was en vaak niet in staat was mee te doen?

Er ligt nu een onderzoeksrapport naar sadistisch misbruik, uitgevoerd door een niet onafhankelijke commissie, die het wegkijken van vreemde zaken nog makkelijker maakt.

Het is veilig om weg te kijken, te vergeten en door te gaan met het leven wat zo bekend is. Maar als er geen mensen opstaan die bepaalde situaties raar vinden, hoe kan ritueel misbruik dan ooit aan het licht komen?

Durf je iets raar te vinden?

Esther

nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!