Leef

Traumacounsellors

Uit het leven

Friends of Esthers richt zich op overlevers van satanisch ritueel misbruik die een dissociatieve identiteitsstoornis hebben ontwikkeld en bij wie aanwijzingen zijn dat zij nog steeds worden misbruikt.  

Blijvend uitstappen uit de satanische cult is dan ook niet mogelijk zonder intensieve therapie en een proces naar heelwording.  Door de gesplitstheid in persoonsdelen (die van elkaar lang niet altijd weten wat zij doen) houdt de cult grip op deze gebroken en kostbare mensen. Intensieve traumaverwerking is nodig om de geheugenbarriéres tussen de verschillende persoonsdelen te doorbreken.
Wij zoeken volwassenen, die – naast de kwaliteiten genoemd onder ‘netwerkvrienden’ – enige ervaring hebben met traumaverwerking. Bereidheid om gruwelijke herinneringen te horen en getuige te zijn van de zeer intense emoties (angst, schaamte, schuld, walging) die verwerking met zich meebrengt, is nodig. Daarnaast is vooral bereidheid om te leren belangrijk, zowel van de overlever als van hen op wiens schouders je mag staan, via hun onderwijs, boeken en artikelen. Een HBO/WO-opleiding in psychologie of andere sociale wetenschap is een pre. Maar ruime pastorale ervaring en het opgedaan hebben van kennis b.v. door het volgen van cursussen kan een even zo goed vertrekpunt zijn.

Wat vragen wij?

  • Volwassen christenen met enige ervaring in traumaverwerking.
  • Ervaring in het omgaan met heftige emoties die je persoonlijk raken.
  • Bereidheid om te leren en om kunnen gaan met feedback.
  • Willen aangaan van een langdurig commitment met een overlever.

Wat bieden wij?

Naast het onder ‘netwerkvrienden’ genoemde:

  • Begeleiding van een ervaren psycholoog.
  • Intervisie met andere traumacounsellors.
  • Financiële vergoeding.
  • Gebedssteun.
nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!