Leef

Voortdurend in gevaar

Uit het leven

Mensen die in de cult zitten en eruit proberen te komen zijn voortdurend in gevaar, want als ze niet reageren op mails, signalen of uitnodigingen om te komen, worden ze op allerlei manieren dwars gezeten; de cult heeft daarvoor zijn “mannetjes”.
Dat gaat zelfs zover, dat overlevers op hun werk bezocht worden en als dat niet lukt, worden ze buiten het bedrijf waar ze werken opgewacht.
Als het lukt om overlevers te pakken te krijgen, worden ze met fysieke middelen onder druk gezet om toch vooral gehoorzaam te zijn aan de cult; die druk kan variëren van mishandeling of
verkrachting, tot vergiftiging of nog erger.
Om een overlever hiertegen te beschermen zijn we een aantal keren achter haar aangereden van werk naar huis; dat gaat dan zover, dat je de persoon moet ophalen op de werkplek, mee moet lopen naar de parkeerplaats en vervolgens in je eigen auto achter haar aanrijdt.
Je moet onderweg opletten dat er niemand tussen jou en haar komt of dat ze niet afgesneden wordt en de kant in wordt gedrukt; of dat een overlever met lichtsignalen getriggerd wordt om als een schaap dat ter slachting wordt geleid, willoos achter een cultlid aan gaat rijden …….
Het is dus alert blijven, tot je iemand weer veilig naar huis hebt begeleid.
De beloning is, dat je iemand steeds vrijer ziet worden en dat je, samen met anderen, voor een overlever een goed, veilig en betrouwbaar netwerk mag zijn.

Teofilus

nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!